top of page

Ik ben Gerdien en ik ben approved

Deze zin betekende het keerpunt in mijn worsteling:

You don’t have to prove yourself, delight in My approval!

Mijn naam is Gerdien Lammers en ik ben approved. Lang heb ik geworsteld met gevoelens van minderwaardigheid. Ik deed mijn stinkende best iemand te zijn, maar nooit had ik het gevoel dat het goed genoeg was. Het heeft me behoorlijk wat tijd gekost om de gedachten van minderwaardigheid los te laten. Het keerpunt in mijn worsteling kwam op de dag dat God me deze zin in mijn gedachten gaf: You don’t have to prove yourself, delight in My approval! Als dat toch eens waar was, wat zou dat een rust geven!
 

Inmiddels kan ik het zeggen ‘ik ben approved’. Ik weet met mijn hele hart dat het waar is. Het is mijn passie anderen te helpen om dat ook te kunnen zeggen en vanuit die wetenschap te gaan leven. Ik hou ervan mezelf en anderen uit te dagen het eigen leven naast het Woord van God te leggen en de Heilige Geest ruimte te geven om van binnenuit verandering te bewerken. Niet vanuit eigen kracht of wijsheid, maar vanuit zijn genade. En vanuit de wetenschap dat je helemaal bent goedgekeurd.

Gerdien heeft maar liefst twintig jaar naast me gestaan om de bediening van Vrij Zijn in binnen- en buitenland handen en voeten te geven. Als stafmedewerker heeft ze, dankzij haar analytisch vermogen, menig vraagstuk helpen oplossen. Als docent op onze Bijbelschool - en als spreker op onze conferenties - is Gerdien, met haar vrolijke karakter en liefde voor God en mensen, voor duizenden een grote zegen geweest. Nu spreidt ze haar vleugels uit om de boodschap van Gods bevrijdende liefde op haar unieke wijze woorden te geven. 

Wilkin van de Kamp

Vrij Zijn

Fountain of Hope

Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.

Filippenzen 2:4

 

Approved wil de lessen uit het Woord van God vertalen naar de praktijk van alledag. Soms is dat een grote uitdaging, maar vaak hoeft het niet zo moeilijk te zijn. De oproep uit Filippenzen is eenvoudig: denk niet alleen aan jezelf, maar zet je ook in voor een ander. Dat wil ik doen door een ambassadeur te zijn voor het werk van Fountain of Hope. 

 

Fountain of Hope brengt hoop aan de allerarmsten in Cambodja. Dit land heeft flink geleden onder het bewind van de Rode Khmer en veel Cambodjanen hebben daardoor geen onderwijs genoten en bevinden zich in de greep van armoede. Fountain of Hope deelt met hen de liefde van Christus en leert hen dat ze in Gods ogen waardevol en kostbaar zijn. Daarnaast helpt ze hen om zich duurzaam te ontwikkelen d.m.v. toerusting, training, coaching en scholing en bouwt zo samen met lokale kerken en overheidsorganisaties aan een hoopvolle toekomst voor de mensen in Cambodja.

bottom of page