top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerdien Lammers

Ze is zijn dochter!

Het is kerstavond. Daar staat ze op het podium.Tien jaar is ze en vanavond in de kerstnachtdienst zingt ze haar eerste solo voor publiek. De muziek begint te spelen. Haar handen zijn klam, haar knieën knikken. Er gaat van alles door haar hoofd: ‘Weet ik de tekst nog wel, zal ik niet vals zingen?’ Haar ogen zoeken het publiek af tot ze hem vindt: haar vader. Zijn ogen stralen haar tegemoet. Een klein knikje: je kunt het, meisje. Ik ben trots op je!


En dan begint ze te zingen.


Iemand die in je gelooft kan een groot verschil maken in je leven. Op twijfelachtige momenten moedigt hij je aan om door te gaan, de juiste keuze te maken. Neem bijvoorbeeld Zacheüs: een miezerig, klein mannetje. Financieel gezien gaat het hem voor de wind, maar in sociaal opzicht brachten zijn keuzes hem grote armoede. Verlangend om een glimp op te vangen van Jezus, verbergt hij zich tussen de vijgenbladeren. Gehaat door zijn buren heeft hij niets te verwachten van Jezus. Maar dat loopt anders. Jezus stopt onder zijn boom en roept hem naar beneden. Zacheüs’ hart klopt in zijn keel: ‘Zou het echt?’ Zeker wel. Jezus gelooft in Zacheüs. Er klinken geen boze woorden, geen verwijten. Maar een aanbod van vriendschap: Zacheüs, Ik wil bij jou eten! Het resultaat: een faillissement en uitbundige blijdschap!


De ogen van Jezus stralen ook jou tegemoet: ‘Je kunt het, Ik ben trots op je!’ Het maakt niet uit wat er is gebeurd, Hij biedt je zijn vriendschap. Jij bent APPROVED!

172 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

I'm an alien

Kommentare


bottom of page