top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerdien Lammers

'Mam, het is helemaal gratis!'

Eindelijk kon het weer!

Niet lang geleden gaven mijn ouders groot feest voor hun kinderen en kleinkinderen. Eindelijk kon het weer! Slingers, ballonnen, taart, gasten van jong tot oud, goede gesprekken en een heleboel gezelligheid. En natuurlijk met lekker eten! Voor de gelegenheid was een foodtruck gehuurd, met andere woorden: we hadden onze eigen snackbar met patat en snacks zoveel je op kon. In het bijzonder voor de kids een heerlijkheid! En hun geluk kon niet op, want na het eten kwam er ook nog een ijskar! Ik stond te kletsen met de moeder van Sam toen hij met een opgetogen snoetje zijn ijs kwam laten zien. ‘En mam, het is helemaal gratis!’, riep hij uit. Heerlijk om een kind zo te zien genieten van een lekker ijsje, dat natuurlijk niet echt gratis was. Opa en oma hadden er al lang voor betaald.


Het deed me denken aan alle mooie geschenken die onze Hemelse Vader voor ons heeft klaarliggen. Helemaal gratis, alles is betaald! Toch ontbreekt het ons vaak aan die heerlijke vrijmoedigheid, die Sam nog in overvloed bezit. Als wij al in de rij durven te gaan staan om ons deel te ontvangen, zijn we toch zeker van mening dat we er zelf voor moeten betalen: Stille tijd, goede werken, een zondeloos bestaan. Wat vind jij dat je doen moet om te mogen genieten van het goede dat God geeft? Jezus zegt: ‘Wordt als een kind!’

Dus, ga onbevangen op weg en je zult ontdekken dat God je genade en glorie schenkt en je zijn weldaden niet zal weigeren (zie Psalm 84:12).


203 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

I'm an alien

Comments


bottom of page