top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerdien Lammers

I'm an alien

Bestaan ze werkelijk? Tja, in het echt ben ik ze nog niet tegengekomen! Of toch?

Aliens. Groene wezentjes van een andere planeet, buitenaards en vreemd. Met een ander uiterlijk, een andere kijk op het universum en geprogrammeerd met andere normen en waarden zijn ze een bron van inspiratie voor spannende avonturen en ontroerende verhalen, tot vreugde en vermaak van velen. Bestaan ze werkelijk? Tja, in het echt ben ik ze nog niet tegengekomen! Of toch?


Alienated. Vervreemd, uitgesloten. Mensen die de aansluiting met anderen missen, het gevoel hebben dat ze er niet bijhoren. Die zo hun best doen, misschien wel zoveel van zichzelf opgeven om maar geaccepteerd te worden. Mensen die zich eenzaam en alleen voelen, omdat ze zich niet begrepen en gehoord weten. Die mensen ben ik meer dan genoeg tegengekomen. Sterker nog, ik was zo’n mens: groen, gek en anders.


Jarenlang was dat voor mijn klasgenoten aanleiding om mij het mikpunt te maken van hun pesterijen. Het was een uitdaging voor ze om nieuw bedachte scheldwoorden op mij uit te proberen en zoveel mogelijk van mijn bezittingen door de lucht te laten vliegen. Langzaam maar zeker begon ik te geloven dat er iets goed mis moest zijn met mij, het was ongetwijfeld mijn verdiende loon. Tenslotte was ik een gek, onbeduidend groen wezen…


Het heeft me jaren van mijn leven gekost, maar ik heb ontdekt dat ik helemaal oké ben! Ik ben goedgekeurd en wel door degene die mij gemaakt heeft, precies zoals ik ben. En nu geniet ik met volle teugen van groen, gek en anders.


Wil jij ook genieten van je eigen groen, gek en anders? Meld je dan aan voor de training Approved en ontdek dat je helemaal oké bent!



102 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page